Трима българи се подвизаваха по стадионите в Кипър в съботния ден, като и тримата трябваше да преживеят тежки поражения на отборите си. Това се случи в два различни мача. 

Борислав Стойчев и Филип Филипов започнаха като титуляри за своя Етникос Ахнас и останаха на терена през всичките 90 минути, но не помогнаха особено да се избегне тежкият провал у дома срещу АЕК Ларнака. 

Филипов, Стойчев и компания паднаха с 0:3, като централният защитник си изкара и глупав жълт картон в началото на второто полувреме. Така отборът им продължава да е на дъното със скромните пет точки. АЕК ларнака е лидер с 26. 

Другият българин по терените в Кипър в събота беше Ради Василев. Той започна като резерва за своя Алки Ороклини в домакинството на Аполон Лимасол, но се появи на терена в 72-та минута. 

Това се случи при резултат 3:1 за Аполон, а само минутка след появяването на българина гостите оформиха и крайното 4:1. След този развой Василев и съотборниците му остават 12-и със само 9 точки, докато тимът от Лимасол е трети с 19.