Българската легенда Христо Стоичков може да поеме националния отбор на Казахстан в навечерието на 50-годишния си юбилей. Според агента Мирчо Димитров, който движи делата на Камата във въпросната страна, той има "сериозни позиции" да застане начело на тима. 

В последните дни се появи информация, че французинът Ерве Ренар ще е наследникът на напусналия руснак Юрий Порожан, но от местната федерация категорично опровергаха това. Очаква се до края на тази седмица да е ясно името на новия селекционер на отбора, а Стоичков е в борбата за поста. 

"Христо има много силни позиции и огромен шанс да води Казахстан", обяви Мирчо Димитров пред изданието Zakon.kz. "Мисля, че те станаха още по-силни, когато подкрепата си към него изказаха Станимир Стоилов и Димитър Димитров, които се представят много добре тук. Освен това имахме среща и с Йохан Кройф в Барселона, който също го подкрепи за това."

"Аз следя много отблизо случващото се във вашия футбол и му свеждам всяка една информация. С него обсъждахме групата на Казахстан за предстоящите световни квалификации и стигнахме до извода, че отборът има страхотен шанс да я преодолее и да играе на Мондиала."

"Стоичков и успехът са взаимосвързани и с Божията помощ той винаги е успявал да премине успешно през всяко трудно начинание. Както казва самият той - който не играе, не печели. Той иска да работи много сериозно тук, така че сами се замислете какви са мотивите му за тази кандидатура", сподели още Димитров пред въпросното издание.