Българският треньор на казахстанския Астана Станимир Стоилов се изказа ласкаво за легендата на родния футбол Христо Стоичков пред медиите в страната. Той беше потърсен за коментар дали евентуално Камата може да помогне на местния национален отбор, ако бъде назначен за селекционер. 

Името му започна да се спряга от редица медии и мениджъри като кандидат за поста, но засега самият той не е казал нищо по темата. Решаващият избор е другата седмица, а Стоичков получи подкрепата от вече наложилия се в Казахстан Стоилов. 

"Христо беше треньор на България преди години и свърши страхотна работа. Той е много добре познат в световния футбол и има добро име по целия свят. Неговото присъствие ще помогне много за международното разпознаване на Казахстан."

"Ако федерацията го назначи, естествено, че ще му окажа помощ. И не само аз, но и сънародникът ни Димитър Димитров. Мисля, че всички треньори в страната ще се радват да работят с него и да му помогнат да се ориентира в ситуацията", сподели Стоилов пред местното издание "Спорт".