Българската футболна легенда Христо Стоичков е чакан в Салвадор следващата седмица, за да даде публично извинение на шефа на местния футбол Хорхе Рахо. Ръководителят се е обидил от изказване на Камата през ноември миналата година, в което го е оприличил на "крадец", пише вестник "Марка". 

Във въпросния период футболистите от националния отбор на централноамериканската държава стачкуваха, искайки по-добри условия за лагер. И тогава дойде изказването на Стоичков, което е оскърбило председателя на федерацията. 

"Много е тъжно, почти се разплаках, като видях в какви условия се подготвят тези момчета. А те все пак трябва да защитават честта на родината си. ФИФА им прати пари, за да си построят игрища, а въпросът е къде са отишли тези пари", гласи изказването на Камата, за което сега е чакан в Салвадор за извинение. 

Генералният секретар на федерацията Уго Карийо твърди, че вече веднъж е отложено насроченото публично извинение от Камата и повторно преместване на датата няма да има, затова той е чакан в държавата до края на месеца.