Доскорошният ас на Левски Седрик Бардон изглежда прероден Израел. Полузащитникът направи силен мач снощи да Бней Йехуда и реализира два гола за новия си клуб срещу Ашдод. Тимът на Седрик взе ценни три точки след победа с 3:2.

„Началото в Израел е като това в Левски. Отборът започва да върви напред. Всичко засега е наред и съм доволен. Бяхме последни на голяма разлика от другите, но ги настигнахме и вече всичко е възможно. Дошъл съм да помогна на този отбор. Работата ми е да вкарвам голове и да подавам за такива. Засега правя само едното-вкарвам. Надявам се да започна и да подавам”, не скри звучащият като доволен човек Седрик Бардон.

Французинът, който вкара на два пъти в мрежата на Киево при историческото влизане на Левски в Шампионската лига заяви за Гонг, че в Израел играе на същата позиция като в Левски. „Играя точно зад нападателите, като втори такъв съм. Почти същата ситуация, какво беше в Левски”, отбеляза Седрик Бардон.

„Вкарах двата гола с левия крак. Първият беше фантастичен. Намерих топката от въздуха и я пратих във вратата. Вторият гол стана, след като засякох една топка в наказателното поле. Подадоха ми на точката на дузпата и пак я ритнах с левия крак”, разказа от Тел Авив за Гонг Бардон.

„Интересуват се от мен. Винаги е така, когато вкарваш голове си интересен. Така е във футбола, един ден си суперзвезда, а после си нищо. Заради това трябва да съм постоянно добър, такъв какъвто съм се стремял да бъда винаги”, продължи любимецът на сектор Б.

„Много тренираме и не мога да се видя с Топузаков и Мечо Телкийски. Засега сме се видели само веднъж, но се надявам скоро пак да излезем заедно. Иначе те тренират много и аз правя същото”, призна Седрик Бардон.

Французинът не скри, че постоянно поддържа връзка с бившите си колеги останали на „Герена”. Всеки ден се чувам с Игор Томашич, Гошо Петков и Дани Боримиров. Те още са там и се вълнувам, заради тях. Знам, че те са добре, защото ги познавам, какви хора са”, заяви за Гонг Бардон.

„Пожелавам им да играят добре през втория полусезон. Да настигнат ЦСКА, ако могат да ги надиграят. Всеки от тях си знае своите неща”, лаконичен бе Бардон.

„Искам да кажа нещо на феновете. Благодаря им за всичко, което имаше между нас в тези две години и половина. Няма да ги забравя никога. Този период беше страхотен”, не успя да скрие вълнението си най-успелият чужденец в Левски.