Футболната федерация на Катар може да отмъкне Хосеп Гуардиола от Байерн Мюнхен, твърди германският ежедневник „Билд“. Според изданието домакините на Мондиал 2022 ще изпратят твърде щедра оферта до испанеца с идеята да го привлекат като селекционер преди домашното Световно първенство.

Британският вестник „Гардиън“ също подкрепя подобна теза, като припомня, че неотдавна 44-годишният специалист се изказа ласкаво за потенциала на страната. „Хората в Катар трябва да помогнат, така че Мондиалът да бъде проведен по най-добрия начин. Светът ще гледа и се надявам, че катарците ще покажат, че са способни да приемат най-големия форум във футбола. ФИФА винаги се е опитвала да гледа за нови региони, където да промотира спорта. През 2010 отидоха в Южна Африка, а през 2022 година турнирът ще бъде в Катар. Това е добра стъпка, която да ни отведе в този край на света. Това ще помогне на останалите държави да усетят ролята си. В крайна сметка футболът е страхотен начин да се запознаеш с нови култури“, обясни тогава Гуардиола.

„Билд“ смята, че ако наставникът приеме офертата на Катар, то това ще бъде най-трудното начинание в кариерата му дотук. Шансът да се стигне до такава развръзка не е никак малък, тъй като Пеп е споделял пред своя биограф Марти Переарнау, че визията му включва след Байерн той да премине през Англия, преди да се заеме с национален отбор.

Гуардиола има контракт с Байерн до лятото на 2016 година.