Кристиано Роналдо призна, че се намира под огромно напрежение, заради отговорността да води Португалия с капитанската лента на Световното първенство. Звездата на Реал Мадрид е наясно, че от него се очаква да бъде на топ ниво в Южна Африка, дори да трябва собственоръчно да донесе успехите на своя тим.

„Да нося капитанската лента е чест за мен, гордея се с нея,” заяви Роналдо. „Не се оплаквам от големите очаквания към мен, но понякога нещата се преувеличават, и винаги на мой гръб.”

„Свикнал съм с напрежението. Но признавам, че в националния отбор за мен има повече напрежение, отколкото в Реал Мадрид, но винаги се опитвам да давам най-доброто от себе си, и да прославям името на Португалия,” продължи той. „Но никой не може да спечели нищо сам, отборът не се състои от един играч. Успехите не се носят от трима-четирима футболисти, трябва поне шест-седем да са във форма.”

Кристиано обаче твърди, че ще продължи да прави нещата по своя си начин, дори това да предизвиква коментари. Приказките за личния му живот също не го притесняват. „Аз забавлявам, това е работата ми. Всеки, който харесва футбола, харесва и мен. Не знам защо някои ме освиркват. Може би виждат в мен опасен противник. Аз вече имам достатъчно опит, знам какво мога, и какво – не. Не мога да реагирам лошо, макар понякога да ми е трудно да се контролирам,” каза Роналдо. „Не мога да променя себе си, и начина, по който играя.”

„Свикнал съм, че всичко, което правя, е обект на интерес от медиите. Свикнал съм с това да съм в новините, но повечето от нещата, казвани за мен, не са истина,” добави португалската суперзвезда.

„Въпреки всичко, което съм спечелил на клубно ниво, все още нямам нищо с националния отбор. Мечтая си да спечеля Световното,” завърши Роналдо.