Президентът на Бразилската футболна конфедерация Рикардо Тейшейра заяви, че Ромарио, който преди два дни вкара гол номер 1000 ще получи медал, като този, с който бе отличен и Пеле през 1969 година за същото постижение.

Освен това, футболистът на Вашку Да Гама ще бъде награден и с фланелка на националния отбор на Бразилия с номер 1000, информира официалният сайт на местната футболна централа.

„Искаме да отдадем дължимото на такава знакова фигура, каквато е Ромарио. Неговите голове са били решаващи за националния отбор на Бразилия и затова заслужава уважението всички наши фенове”, заяви Тейшейра.

Ромарио влезе в историята, отбелязвайки гол номер 1000 в своята кариера. Бразилецът, който твърди, че е белязан отгоре, вкара хилядния си гол след точно изпълнение на дузпа в мач на неговия Вашку Да Гама над Спорт Ресифе с 3:1.

ФИФА не призна рекордното попадение на играча, тъй като част от вкараните голове са реализирани в неофициални срещи, както и такива, които са вкарани с младежкия национален отбор.