Бразилският футболист Робиньо вече започна да страда от последствията от присъдата от девет години затвор за предполагаемото изнасилване на млада албанка през 2013 г., наказание, наложено му преди няколко седмици.

Той все още има възможност да обжалва и окончателното решение може да бъде удължено в продължение на години, но бразилецът понася първите последици от присъдата за сексуално насилие.

Робиньо бе на път да продължи кариерата си в Сантос, но след като бе осъден, от бразилския гранд се отказаха от подобна възможност.

В интервю за ESPN новия президент на Сантос Хосе Карлос Перес призна, че новата политика на клуба е да наеме играчи с добър имидж, а Робиньо не е в крак с времето и не е в състояние да носи екипа на отбора.

„Надявам се, че Робиньо е невинен, но това няма нищо общо с наемането му точно сега. Това не попада в нашите планове. Не водим преговори с него. Може би Робиньо не попада в профила на футболистите, които търсим за новия Сантос. Търсим играчи за пример, както в Бразилия, така и в цял свят. Не може да променим ценностите на нашия клуб“, сподели Перес.

Новият президент на Сантос изрази надежда, че Робиньо ще докаже своята невинност, след което може да подпише с бразилския клуб.

Робиньо: Нямам никаква вина и ще обжалвам присъдата

„Не съм обещавал нищо на Робиньо. Той е идол за много деца и хора, но трябва да защити името си в Италия. Ако е виновен, ще трябва да плати за това, което е направил. Не може да го убием. Той има правото да се защитава на втора инстанция. Кой съм аз да го съдя“, завърши Хосе Карлос Перес.

Робиньо: От най-скъпия в Сити до изнасилвач с 9-годишна присъда