Бившият нападател на Бразилия Робиньо за пореден път отрече обвиненията, че е участвал в групово изнасилване заедно с още петима човека през 2013 г. 33-годишният играч на Атлетико Минейро ще обжалва присъдата от девет години затвор, която му бе наложена от съда в Милано в четвъртък.

В акаунта си в Инстаграм Робиньо отбеляза, че няма никакво отношение към това, което се е случило преди няколко години. Всички юридически мерки са взети и адвокатите ми ще обжалват присъдата, потвърди Робиньо и пред бразилските медии. "Ще кажа за първи и последен относно това, за което всички говорят, тъй като обичам и уважавам своето семейство. Никога не съм участвал в подобни неща! Тези, които ме познават, имат представа какъв човек съм. Благодаря на Бога за прекрасното семейство, което имам. Жена ми и децата са забележителни. Те вярват в мен", заключи Робиньо.

Робиньо: От най-скъпия в Сити до изнасилвач с 9-годишна присъда

Съгласно версията на прокуратурата, груповото изнасилване е станало в дискотека в Милано през януари 2013 г., когато Робиньо бе футболист на Милан. Жертвата е албанска девойка. Тя се е запознала с нападателя в ресторант, където той е бил със съпругата си и петима приятели. 18-годишната девойка очевидно е привлякла вниманието и Робиньо е изпратил жена си до в къщи, а след това се е върнал с приятелите си за среща с момичето. Ситуацията обаче е станала доста опасна и от закачки е прераснала в групово изнасилване, поне според жалбата на жената, която е била подадена шест месеца след инцидента. Италианската прокуратура е настоявала за арест на футболиста, но съдията е отклонил това искане, тъй като Робиньо до момента е нямал криминални прояви. Подобен случай с подозрения за изнасилване с негово участие обаче имаше и през 2009 г., когато Робиньо носеше фланелката на Манчестър Сити. Тогава нападателят бе оправдан.