Бившият играч на Реал Мадрид, Милан и Манчестър Сити Робиньо бе признат за виновен в изнасилване, случило се в дискотека в Милано през 2013 година. Италианският съд осъди нападателя на 9 години зад решетките.

33-годишният футболист беше считан за един от най-големите таланти в началото на новия век. Със силните си изяви за Сантос той си издейства трансфер в Реал Мадрид през 2005 година. Три сезона по-късно бе продаден на Манчестър Сити срещу рекордните тогава за английския тим 32,5 милиона паунда. След това той игра 5 години в Милан (2010-2015), от когато датира и въпросния случай.

По-конкретно датата на сексуалното нападение е 22 януари 2013 година. Трибуналът на Милано намери Робиньо и още петима други мъже за виновни в изнасилването на 22-годишна албанка.

Макар и присъдата да е ефективна и действително да предвижда 9-годишен престой зад решетките  за футболиста на Атлетико Минейро, той има право да я обжалва на няколко инстанции. Така тя няма да влезе в сила, докато Робиньо  и неговият правен екип не изчерпят всичките си възможности.