Заместник-министърът на спорта на Гърция Йоргос Василиадис заяви, че местната Супер лига ще бъде преустановена временно. До това решение се е стигнало заради действията на президента на ПАОК Иван Савидис, който нахлу на терена, носещ пистолет, по време на дербито с АЕК вчера.

„Взехме решение да спрем временно лигата“, заяви Василиадис след няколкочасова среща с премиера на Гърция Алексис Ципрас.

Президентът на ПАОК нахлу на терена, носещ пистолет в кобура си, след като при резултат 0:0 и оставащи броени минути до края в дербито с АЕК, съдиите отмениха гол за ПАОК заради засада. Това предизвика бурната реакция както на Савидис, така и на феновете на солунския тим. Заради ексцесиите на терена двубоят бе прекратен малко преди неговия край, а играчите на АЕК напуснаха преждевременно игрището.

Кой е президентът с пистолета?

Савидис настоя и неговите футболисти да сторят същото, в знак на протест срещу решението на главния съдия, но капитанът на тима Виериня отказа и неговите съотборници останаха на терена. Впоследствие от АЕК обвиниха президентът на ПАОК, че при влизането си на терена, носейки пистолет в кобура си, е заплашил главния арбитър Йоргос Коминос. Заплахи към рефера е имало и от спортния директор на солунския клуб Любош Михел, който използвал репликата „свършен си“. 

По-рано през деня ФИФА осъди поведението на президента на ПАОК Иван Савидис, който слезе на терена с огнестрелно оръжие и лична охрана. От ръководния орган обаче уточниха, че само местната федерация може да накаже бизнесмена. 

Синът на скандалния бос на ПАОК: Баща ми е моят Бог, водят война срещу нас

Скандални сцени в Солун: Президент с пистолет и смъртни заплахи

Шокираният треньор на АЕК: Бяхме като в Дивия Запад

Какво записа реферът в Солун под дулото на пистолета?