Испанският старши треньор на АЕК Маноло Хименес призна, че все още е шокиран от видяното по време на дербито с ПАОК в Солун.

Той сподели впечатленията си пред Cadena Ser от хотелската стая в Солун, след като полицията забрани на АЕК да напусне от съображения за сигурност.

"Първоначално не знаехме, че има пистолет. След това всички го видяхме. Собственикът на ПАОК отиде при съдията с конкретни намерения. Беше невероятно как излезе с този пистолет," заяви Хименес.

Скандални сцени в Солун: Президент с пистолет и смъртни заплахи в дербито

"ПАОК искаше да доиграем мача, но нашият президент ни каза да не излизаме на терена, докато там има въоръжен човек. Гръцката федерация трябва да реагира. Това не е вече просто за отнемане на точки. Сега ни държат в Солун и не ни разрешават да си тръгнем," допълни той.

"Това не се случва за първи път тук. За втори път поне на мен, при това винаги на този стадион, на ПАОК," продължи Хименес вече за AS.

"Президентът на ПАОК мина покрай мен, но не знаех, че носи пистолет, само видях, че държи ръката си на колана. После видях, че там има оръжие. Не го разбирам, изненадан е меко казано. Бяхме като във филм на Клинт Истууд," заяви испанецът. "Пред мен той заплаши съдията и спортния директор. После разбрах, че им е казал - "С теб е свършено".

"Никъде другаде досега не сме попадали на такова отношение. Повечето от гърците са нормални. За отменен гол той влезе на терена и нападна съдията. Невероятно," завърши Хименес.