Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов завърши подобаващо полусезона в руския шампионат. Той започна като титуляр за своя Спартак Москва и му помогна за победата с 3:0 в гостуването на Анжи Махачкала. 

Попето почна от първата минута, като беше сменен в 76-та от ветерана Александър Самедов. Тогава обаче резултатът вече беше 2:0 за неговия тим и победата изглеждаше напълно подкована. Както и в крайна сметка се получи. 

Мачът се разви изцяло по вкуса на гостите от столицата. Зе Луис откри за тях от дузпа в продължението на първата част, а в 54-та минута всичко на практика приключи. Тогава Роланд Гиголаев фаулира съперник в наказателното поле, за което получи втори жълт картон, а от бялата точка Луис Адриано направи 2:0. 

Всичко като резултат беше оформено отново от Зе Луис в 84-та минута, когато Яно Ананидзе му асистира и мачът приключи при 3:0. След тази развръзка "спартаковци" излязоха на четвъртата позиция с 28 точки. Съперникът им е предпоследен с 15. 

Това беше последен мач за Спартак Москва в първенството на Русия за 2018 г. Но на Попето и компания им предстои още един тест. Той ще е в Лига Европа в четвъртък срещу Виляреал и е решаващ за класирането напред на тима в надпреварата.