Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов и неговият Рубин на практика ще доиграят спокойно сезона в Русия. Те стигнаха до равенство 1:1 у дома срещу Ростов и вече само теорията ги дели от сигурно оставане в елита. 

Попето и компания можеха да се борят за Лига Европа, но след като титулярният клуб на българина Спартак Москва се издъни на полуфинала за Купата на Русия, шестата позиция няма да носи евроучастие и отборите под петото място ще играят за здраве до края на сезона. 

Попов започна титуляр в този мач и изигра всичките 90 минути. Той организира няколко интересни атаки, но те не се увенчаха с гол. Въпреки това, тимът му стигна до аванс в 40-та минута чрез Кристиан Нобоа, но не можа да го удържи до края. 

Сергей Паршивлюк изравни за Ростов след асистенция на Алексей Йонов и това се оказа последното попадение в този мач. След тази развръзка двата тима взеха само по точка, която е по-важна за гостите. 

Те имат вече 31 в актива си и се отдалечиха на три над Амкар Перм, който е последен в зоната на плейаутите, но тепърва трябва да изиграе мача си от кръга. Рубин е с 35 точки на седмата позиция и няма за какво да играе повече.