ФК Цзянсу няма да може да защитава титлата си в китайското първенство по футбол за новия сезон, след като тимът беше изваден от списъка с клубовете, получили лиценз от Китайската футболна асоциация (КФА) за новия сезон.

Цзянсу спечели през 2020-а година първата в историята си шампионска титла на Китай по футбол, след като се наложиха над Гуанджоу в допълнителен плейоф през ноември. Но през февруари тази година собствениците на компанията-спонсор Сунин решиха да прекратят финансирането.

И докато от Сунин бяха обявили на 28-и февруари, че прекратяват финансирането, все още съществуваше някаква възможност да се намери нов инвеститор или спонсор, който да подсигури издръжката и да изчисти старите дългове.

Новият сезон стартира през следващия месец април, а Китайската федерация не даде лиценз на ФК Цзянсу. Но шампионите са един от общо шестте клуба, които не взеха разрешение да играят професионален футбол през сезон 2021. Един от тях е Пекин Ренхе, който игра в елита на страната през 2019-а, а през миналата се подвизаваше във второто ниво.
Също така няма да играят професионален футбол отборите от Втора лига Тайчжоу Юанда, Вътрешна Монголия Чжоню, както и третодивизионните Цзянсу Янчън и Шенжен Богън.

Това означава, че Цанчжоу Майти Лайънс, който преди това беше известен като Шъдзяджуан Евърбрайт и изпадна във втора лига, е върнат по административен път в елита на страната. Това е бившият отбор на националния селекционер на България Ясен Петров. Също така Тянцзън Тайгърс, известен преди това като Тянцзън Теда, също получава лиценз, макар да има сериозни финансови задължения към бивши играчи и треньори. Този клуб беше отписан от медиите, че ще продължи участието си, но местната власт в региона се е ангажирала и е започнала да превежда някакви суми.