Полицейските власти в Лагос заявиха вчера, че твърденията на футболната звезда на Нюкасъл Обафеми Мартинс, затова, че по него са стреляли маскирани наемни убийци, по-рано тази седмица, не са истина. Те допълниха, че единствената жалба, която са получили е била от неговия шофьор, в която се споменава, че той (шофьорът) е бил нападнат.

От полицията обявиха, че Обафеми е подвел и излъгал световната общественост със своя разказ.Според първоначалната информация, банда маскирани гангстери стреляли по колата му, докато футболистът бил в нея и ранили негов приятел.

Според докладите, обаче, в упоменатия ден, Феми Онипеде, шофьорът на Мартинс, се обадил в полицията и разказал, че се намира в болница, след като бил нападнат и ранен от куршумите на неизвестни стрелци. Онипеде, заедно с негов приятел, бил навън, около един часа през нощта, защото трябвало да заради колата с гориво, когато друго превозно средство се ударило в Мерцедеса му. Той изключил двигателя, а от другата кола открили огън, като един от куршумите го засегнал в рамото, след като се опитвал да избяга.

В момента, в който от полицията разбрали, че става дума за колата на нигерийската футболна звезда, веднага изпратили служители в дома на Мартинс. Те се натъкнали на майката на играча, която им казала, че Обафеми спи и не желае да бъде обезпокояван.

Полицаите оставили телефонен номер, на който нападателят трябвало да се обади веднага, след като се събуди.

На другата сутрин националът лично се обадил, за да благодари на властите, за оказаната помощ на шофьора му.

Много въпросителни са повдигнати от полицаите, които казват, че всичко е все още един голям пъзел, който тепърва ще трябва да бъде подреждан.