Нванку Кану настоя, да бъде осигурена по-добра защита на звездите на нигерийския национален отбор, след вчерашния опит за убийство срещу Обафеми Мартинс.

Играчът на Нюкасъл бе нападнат от наемни професионалисти. Според него, нападателите му се насочват срещу футболисти, който не играят на пълни обороти за националния отбор или пропускат някои от мачовете. Мартинс като по чудо се размина със смъртта.

По този случай 30-годишният бивш капитан на националите и един от най-добрите в Портсмут, каза, че ситуацията в Африка трябва да се нормализира.

„Това беше изключително злонамерен акт и можем само да благодарим на Господ, че Обафеми е жив. Не мисля, че футболът трябва да достига това ниво, на което хора стрелят по-други хора в името на играта”, сподели нападателят.

„Шокирани сме от нападението срещу Мартинс. Той е много ценен футболист в националния отбор и е много тъжно, че някой би го нападнал по този начин. Цялата нация се гордее с него”, каза шефът на футболната асоциация в Нигерия, който заедно с другите членове на ръководството се опитват да убедят играча на Нюкасъл отново да се върне и да заиграе за Нигерия. Нападателят сподели вчера след инцидента, че това засега е невъзможно.

„Хора тук са много емоционални когато става дума за футбол и често някои дори стават агресивни. И когато нещо такова се случи, започваш да се питаш дали не е най добре да останеш на безопасно място, каквото е Европа”, завърши босът на асоциацията.