Нападателят на Нюкасъл Обафеми Мартинс разказа снощи за ужаса, който е изпитал, след като банда маскирани гангстери стреляли по колата му, докато бил в нея и ранили негов приятел.

Мерцедесът му бил обсипан с куршуми, спътникът му бил ранен в главата и рамото.

„Мислех, че това е краят. Те направиха всичко като професионални наемни убийци. Нищо не казаха, а просто започнаха да стрелят по колата. Беше същински ад. Не искаха да ме оберат, а да ме застрелят. Нямаха намерение да оставят никой жив”,сподели разтрепераният 22-годишен футболист.

Всичко започнало на една бензиностанция, където трима маскирани наобиколили тъмнокожия футболист, близо до апартамента му в Лагос, Нигерия.

„Не знаех какво са намислили, но изглеждаха страшни, направо зли. Вцепених се когато видях оръжията”, разказа играчът на Нюкасъл, който в момента се възстановява в Италия.

„Куршумите минаха през предното и през страничните стъкла. Опитах се да подкарам колата, но бях блокиран от друга, паркирана зад мен”, продължи той.

„Вече не се чувствам в безопасно в Лагос и не мисля, че искам да се връщам скоро. Много обичам да играя за националния отбор, но при така създадената ситуация не съм сигурен, че това е възможно на този етап” завърши нигериецът.