Нападателят на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович заяви, че изобщо не се интересува от възможността да премине под наем в европейски тим, щом зимният трансферен пазар отвори.

37-годишният шведски ветеран тъкмо завърши първия си сезон в Мейджър Лийг Сокър и удиви футболните фенове и капацитети в САЩ със своите 22 гола в 27 мача. Златан има договор с Галакси и за цялата 2019 година, като побърза да уточни, че не смята да повтаря стъпките на Дейвид Бекъм (от ЛА Галакси в Милан през 2009-а и 2010-а), Ландън Донован (от ЛА Галакси в Евертън през 2010-а и 2012-а), Роби Кийн (от ЛА Галакси в Астън Вила през 2012-а) и Джърмейн Дефоу (от Торонто в Тотнъм през 2014-а), които правеха краткосрочни наеми, докато трае паузата в шампионата на МЛС.

„Ако принадлежа на Галакси, значи съм техен играч”, мотивира се Ибрахимович. „Не отивам в чужбина, за да правя наеми и тем подобни. Нямам нужда да го правя”, заяви нападателят.

„Имам предвид: ако съм собственост на даден клуб, аз оставам в него. Фокусирам се върху този клуб и му отдавам цялото си внимание, така че нищо друго не е от значение.”

Златан също така  разкри, че за да остане в Галакси, клубът трябва да демонстрира амбиции. „За да се върна, искам да съм в състояние да се  боря за трофея. Не съм дошъл на ваканция. Тук съм заради предизвикателствата.”

„Искам да вярвам, че имам шанса да бъда най-добрият в МЛС – говоря за моя тим, не за мен самия, защото в това отношение вече съм най-добрия. Искам да усещам как отборът ми се противопоставя срещу останалите. В дългосрочен план – нямам представа как ще се развият нещата. Все още първенството е ново за мен, тук съм от едва 6-7 месеца.”

„Клубът знае всичките ми искания и изисквания. От тях зависи какво ще правят. Дотук се отнасят позитивно и се грижат добре за мен. Помогнаха ми, а също и на моето семейство с всичко, от което имахме нужда. Нека да го кажа така: не съм разтревожен”, добави Златан.