Преговорите между Милан и нападателя Златан Ибрахимович напредват добре, но все пак между страните има и известни разминавания. Най-същественото касае продължителността на контракта, като логично 37-годишният футболист натиска за по-дълго споразумение.

Нападателят има договор с Лос Анджелис Галакси, но може още следващия месец да отлети към Италия, тъй като тимът му изненадващо не се класира за плейофите в МЛС. Според „Кориере дела сера”, „Тутоспорт” и други издания от Апенините Ибра изгаря от желание да се завърне на „Сан Сиро”, където вкара 56 гола за клуба в периода 2010-2012 година.

На този етап Милан е склонен да ангажира ветерана за период от 6 месеца. Някои медии твърдят и за наличието на опция, която може да удължи сделката и за сезон 2019/2020. Проблемът засега е в това, че самият Ибрахимович иска твърд договор за 18 месеца.

Заплатата, която Милан е готов да плаща на шведа, възлиза на 1,5 милиона евро годишно, а всичко над тази сума ще бъде покрито от личните спонсори на нападателя.