Амкар поднесе изненадата на 9-ия кръг в руския шампионат. Тимът от Перм завърши наравно 1:1 като гост на шампиона Зенит и хвърли в смут публиката в Санкт Петербург. 

За гостите почти цял мач изигра бившият национал Георги Пеев. Той започна титуляр и беше сменен в 80-та минута. За времето си на терена юношата на Локо София се представи страхотно и дори можеше да реализира гол. Пълни 90 минути на терена изкара Петър Занев, който също имаше силни изяви в този двубой. 

Иначе мачът започна перфектно за "питерци", които поведоха още в 10-та минута. Тогава Хълк с перфектно подаване намери Артьом Дзюба и руският национал не сбърка, за да открие резултата. 

Всичко можеше да приключи още в 33-та минута, когато домакините от Санкт Петербург получиха право да изпълнят дузпа. Но голямата звезда Хълк подходи несериозно и я изпусна, с което не можа да даде преднина от две попадения на тима си. 

Пет минути след това пред Георги Пеев се откри страхотен шанс да отбележи, но ударът му прелетя над вратата. Така почивката дойде при преднина на Зенит, но в Амкар явно не се бяха отказали. 

След почивката Пеев продължи да тормози защитата на противника, а като цяло тимът му беше много активен и търсеше гол. Българинът не можа да се разпише, но и съотборниците му пропиляха няколко страхотни шанса. 

Все пак в 66-та минута усилията на тима от Перм дадоха резултат и Чума Анене изравни след грешка на защитата на Зенит. Това се оказа и последното попадение в мача, въпреки че и двата тима имаха шансове да отбележат. А Пеев беше сменен в 80-та минута и заслужено беше поздравен за играта си. 

След този резултат тимът от Санкт Петербург изпусна да излезе на втората позиция. "Питерци" са със 17 точки на третата позиция, с колкото е и Локомотив Москва. Двата тима са на цели осем точки от лидера ЦСКА Москва. Амкар пък се укрепи в средата на таблицата и вече е с 9 точки в актива си.