На всички неясноти и неразбории около договора на ветерана Франк Лампард беше сложен край. От Мейджър Сокър Лийг в САЩ официално обявиха, че бившият английски национал е подписал договор с Ню Йорк Сити, който влиза в сила от 1 юли. 

Това се е случило в събота вечерта и по този начин беше сложена точка на всички тълкувания, свързани с бъдещето му. В момента той играе за Манчестър Сити, чийто дъщерен отбор е именно нюйоркският. 

Първоначално се смяташе, че Лампард ще остане при "гражданите" само до януари, след което ще отиде в Щатите, за да се подготвя с новия си отбор. Заради добрите му изяви обаче мениджърът Мануел Пелегрини го задържа до лятото. 

Впоследствие и чилиецът, и самият футболист обявиха, че такива са били плановете им от самото начало, а едва днес той е подписал с дъщерния клуб. Контрактът му ще го задържи в МЛС до края на 2016 г.

"Да, днес сложих подписа си под договор с Ню Йорк Сити. Първоначално мислех да отида там от 1 януари, но решихме да удължа престоя си в Манчестър Сити и затова се отложи пристигането ми в САЩ. То ще стане от 1 юли", сподели Лампард пред вестник "Таймс".