Една от най-големите звезди в турнира за Купата на Африка Пиер-Емерик Обамеянг се раздели с турнира още след груповата му фаза. Нападателят на Борусия Дортмунд и неговият Габон отпаднаха след само три мача. 

Това беше узаконено след равенството срещу Камерун 0:0, както и след победата на Буркина Фасо над Гвинея-Бисау. Така Габон е в сълзи от отпадането, но пък в германския отбор се радват, че ще могат да ползват отново скоро звездата си. 

Иначе Обамеянг направи всичко възможно, за да помогне на националния си отбор в преследването на задължителната победа и класирането напред. Той създаде няколко опасности, които съотборникът му Денис Буанга пропиля, а и самият той не беше точен на няколко пъти. 

Все пак и камерунските "лъвове" имаха своите възможности да вземат победата, но Адолф Теику преди почивката и Себастиен Сиани след нея не успяха да оползотворят шансовете за отбора си. 

В крайна сметка попадения в този мач нямаше и след нулевото равенство Габон отпадна, а Камерун се класира на второто място в групата си и продължава на четвъртфиналите. Лидер там е Буркина Фасо, който победи с 2:0 Гвинея-Бисау. 

В този мач попаденията бяха дело на Прежус Накулма в 12-та минута и на звездата на отбора Бертранд Траоре в 58-та, което се оказа напълно достатъчно за Буркина Фасо да извоюва първото място в групата с пет точки, но по-добра голова разлика от Камерун.