Руският шампион Спартак Москва продължава с колебливите изяви от началото на този сезон. Първенците от руската столица допуснаха изненадващо домакинско равенство с Анжи Махачкала - 2:2. 

При това, московчани могат да са щастливи, че стигнаха поне до точката. Защото до 93-та минута губеха с 1:2, но пък в този мач имаше и други обрати. Защото спартаковци водеха с 1:0 четвърт час преди края и допуснаха пълен обрат в рамките на няколко минути. За Спартак цял мач игра българският национал Ивелин Попов. 

Този мач не предвещаваше подобна развръзка за шампионите. Срещу слабака те поведоха от дузпа в 14-та минута, реализирана от бразилската им звезда Луис Адриано. И този гол се запази единствен дълго време в двубоя. 

Но Анжи нанесе своя удар в последните минути. Първо в 75-та минута Мирал Самарджич изравни, а само четири по-късно Адлан Кацаев направи пълния обрат и потопи в скръб феновете на домакините. 

Все пак московчани намериха сили и морал да изковат поне точката. Това се случи с попадението на Луис Мелгарехо в 93-та минута, с което беше сложена и точка на спора. След този развой Спартак събра 14 точки, но е под зона Европа. Анжи остава при изпадащите и с изпуснатата победа остава с 8 точки.