Черната серия на шампиона на Русия Спартак Москва най-после приключи. Ивелин Попов и компания нямаха победа в последните си три двубоя, но на тази прокоба беше сложен край с успеха над Рубин Казан на свой терен с 1:0. 

Българският национал започна от първата минута и остана на терена до 75-та. През това време той се отличи с жълт картон, а и с някои хубави отигравания в предни позиции, но до попадение и асистенция не стигна. 

Попето беше декориран в жълто още в 20-та минута. А единственото попадение в двубоя падна след почивката, като негов автор беше Куинси Промес след асистенция на Денис Глушаков. 

Четвърт час преди края Ивелин Попов беше сменен от Марио Пашалич и в крайна сметка повече попадения в този двубой така и не паднаха. Това позволи на Спартак да се поздрави с първа победа от началото на август насам. 

С трите точки московчани имат вече 12 в актива си, което им отрежда позиция едва в средата на таблицата. Рубин Казан е с 14 точки и това временно отрежда на отбора шестата позиция в класирането.