Президентът на ФИФА Сеп Блатер отхвърли предложението за камери на гол линията и допълнителните рефери за Световното първенство в ЮАР тази година.

Първоначално Блатер заяви, че въобще във футбола няма да се ползват камери, но все пак днес обяви, че е склонен да се проведат тестове, за да се види как ще функционират устройствата.

Но според него Мондиала в ЮАР е твърде скоро, за да се приложи системата с видеокамерите. Блатер отхвърли и идеята за допълнителни рефери за мачовете. През март международния борд на футболната асоциация ще се срещне, за да обсъди използването на камери.

"Не съм напълно против това. Ако технологията с поставяне на камери на гол линията е готова да се приложи, ще дам съгласието си", заяви Блатер.

Спирането на играта, за да се гледат повторенията ще възпрепятства хода на мача и Балтер е против това играта да губи "човешкия си облик".

"Ако системата за сигурност е гарантирана ще пуснем технологията с гол линията, но това няма да е готово за световното първенство през 2010 година. Няма да правим експерименти тук. Същото важи и за допълнителните рефери", коментира още Балтер.