Българската легенда Христо Стоичков беше нареден в класацията на изданието Bein Sports за най-разочароващите треньори, които преди това са били големи футболисти. В това подреждане са поместени пет имена, сред които е и това на Камата. 

"Българинът успя да изведе родината си до полуфиналите на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Но извън терена няма същите успехи, дори напротив. Докато беше селекционер на националния отбор се забърка в редица скандали, а със Селта изпадна от елита на Испания", пишат в кратката справка от изданието, посветена на Стоичков. 

Интересното е, че в тази петица попада още един бивш селекционер на България - Лотар Матеус. Световният шампион с Германия наистина прави ужасяваща кариера като треньор, а престоят му начело на "лъвовете" не помогна за подобряването ѝ. 

Другите трима в тази петица на велики играчи, разочаровали после на скамейката според Bein Sports, са Диего Марадона, Мишел Платини и Марко ван Бастен. 

Иначе Стоичков вече от доста време е далеч от треньорската професия. Сега той се подвизава в телевизията, въпреки че от Южна Африка постоянно идват информации, че е готов да се върне към треньорството, начело на местния Орландо Пайрътс. Това трябва да се случи от 1 юли, но засега няма официални потвърждения.