Легендата на българския футбол Христо Стоичков може да поднови треньорската си кариера в добре познатото му първенство на Южна Африка. Новината е на местното издание "Ситизън", според което Камата е близо до договор с местния Орландо Пайрътс. 

Той е очакван в страната съвсем скоро, за да се запознае с отбора. Информацията на изданието е, че настоящият наставник Ерик Тинклър е пътник, а "голямо име от чужбина" вече се е съгласило да поеме Орландо Пайрътс и има подписан договор. И въпросното "име" било това на Стоичков.

Според източника, въпросната легенда вече има опит в Южна Африка и се е представил добре с един от конкурентите на "пиратите" около навечерието на Световното първенство през 2010 г. Така всички индикации сочат именно към Камата, макар че той още не е потвърдил нищо подобно. 

Стоичков изненада всички през 2009 г., когато отиде в Южна Африка и пое отбора на Мамелъди Съндаунс. През 2010 г. той си тръгна, но направи силен сезон с тима си и там все още е уважаван специалист. 

В момента Камата се подвизава в журналистическия бранш, а името му беше спрягано за няколко поста досега, но все още няма нищо официално.