Унгарският национален отбор потопи мечтите на Черна гора за класиране на UEFA EURO 2024 и „маджарите“ обърнаха от 0:1 до 3:1 своя опонент при домакинството си в Будапеща. Черногорците трябваше да победят при визитата си и да се надяват България да победи Сърбия като гост, но и двете неща не се случиха и така от група G към груповата фаза продължиха унгарците и сърбите.

С две попадения през втората част пък капитанът на домакините Доминик Собослай върна гола пасив, отбелязан от Слободан Рубежич, а третият гол дойде от Адам Наги късно в срещата.

Веднага след последния съдийски сигнал на стадиона започна унгарският купон, след като „маджарите“ си гарантираха място на финалите още с равенството – 2:2, с България в София, но сега вече всичко стана пред техните привърженици. Доминик Собослай отиде сред феновете по трибуните и отнякъде му беше подаден шот палинка. Питието е традиционно за неговата родина, като може да се направи аналогия с българската ракия, а звездата на Ливърпул не се посвени и го изпи на един дъх.

Унгарската преса твърди, че селекционерът Марко Роси пък е организирал специална вечеря за своите футболисти, които след това са се забавлявали в популярен бар в Будапеща, след като пратиха родината си в груповата фаза от мачовете в Германия.