Жената до Йордан Лечков  - Светлана сподели любопитни моменти от паметната за българския футбол 1994 година. Съпругата на бившия халф даде своето първо телевизионно интервю пред Ива Софиянска – Божкова за предаването „Събуди се” по NOVA.

Една от най-паметните години в живота на семейство Лечкови безспорно е 1994-та. Двамата се сдобиват с първата си рожба, а след това ги спохождат и неочакваните бурни емоции от световното първенство.

Едва ли има някой, който да не е чувал за фамозното попадение на Лечков срещу Германия, с който България елиминира действащия шампион и се класира за полуфиналите на Мондиала през 1994 година в САЩ. Бившият халф се разписва по феноменален начин за 2:1, а преди няколко години голът му бе избран в топ 5 на изпълненията с глава на световните първенства.

По време на триумфа над Германия, Светлана Лечкова е в Сливен. Ето какво си спомня тя от случилото се онази вечер:

„Не знам дали съм видяла гола му на живо. Спомням си обаче, че лудостта, която обхвана всички хора, беше голяма. Баща ми излезе на терасата и започна да гърми с една пушка, при което аз започнах да му се карам, че е събудил детето. Отново не разбирах какво точно се случва и колко са щастливи хората. След това излязохме и това, което видях по улиците, беше направо плашещо за мен на моменти. Това бяха тълпи от хора, които крещяха името на Данчо”, разказва Светлана.

„Някои бяха в екстаз. Имаше и голи жени, качени на един камион. Виждаха се потресаващи неща. Всичко това беше една радост. Огромна радост. Радваха се, но тогава не разбирах точно какво се случва. Може би последиците и тази радост, която продължава до ден днешен, това, че непрекъснато се коментира тази дата от предния век, дават основание да се смята, че успехът е бил много голям”, казва още тя.

Когато съпругът й се кандидатира за кмет на Сливен, Светлана Лечкова го подкрепя, без да се замисли. За нападките и делата срещу него, тя казва "не те интересува какво казват сто човека". За Светлана Лечкова няма съмнение, че мъжът й не е виновен по обвиненията.

Светлана разкри още подробности за личните си преживявания заедно със своя съпруг, както и с какво се занимава в момента. Вижте какво още сподели тя във видеото.