УЕФА има идея за нов турнир, в който да участва победителят в Шампионската лига. Европейската футболна централа има планове за състезание, което да се провежда в Съединените щати преди началото на сезона. Според “Екип” идеята е освен шампионът на Европа в турнира да участват още три големи отбора.

Мини турнирът включва два полуфинала и финал и идеята е да се провежда през август. От УЕФА вече са говорили с телевизиите, които ще участват в наддаването за Шампионската лига през следващите години.

Плановете ще срещнат среиозна опозиция от страна на много организации. От Съюза на професионалните футболисти във Франция вече отправиха критики към централата.

“Европейската централа само иска да пълни джобовете си без да се интересува от здравето на играчите и нивото на футбола”, заявиха от там.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е споделял, че има вариант настоящият формат на Суперкупата на Европа да се промени и да се превърне в турнир с участието на четири отбора. Той бе в основата на промените в Шампионската лига, които се въвеждат от 2024 г., когато отборите в турнира се увеличават на 36 и всички са в една голяма група.