Бившият футболист на ЦСКА – Тончи Кукоч, отново показа буйния си нрав и пиперливия си език в социалните мрежи. Повод за хаплвия коментар на левия бек станаха неуспешните медицински прегледи на бившата голяма надежда на хърватския футбол Ален Халилович.

Някогашното бижу на Барселона и балканската страна трябваше да бъде трансфериран в Арис Солун от Риека, но не премина задължителните тестове от медицинско естество, които предшестват всеки трансфер. Левичарят остава футболист на хърватския тим засега.

Ето какво написа Кукоч във Фейсбук:

„Един професионален спортист е отдаден на тялото си като морски пехотинец!

В професионалния спорт не може да повлияете на всичко, но със сигурност може да повлияете на едно нещо и това е да сте в добра физическа форма. Това е най-малкото нещо, което трябва да имаш от уважение към себе си и към клуба, който ти плаща.

Това, което прави Халилович, е обида за футбола. Проваляш се на медицинския преглед, защото не си готов физически??? В живота хората свалят по 30 кг за няколко седмици, а за него 8 месеца в Риека не бяха достатъчни, за да подобри физическата си форма, така че това няма нищо общо с таланта, а с работа, ред и дисциплина.

Най-лошото нещо в живота на един спортист е да получиш талант от Бог и да го захвърлиш.

Всички млади хора, жадни за успех, в днешно време няма значение от къде си и кой си; ако си дисциплиниран, никой няма да те спре“.