Тази година центърът на футбола ще бъде Русия заради Световното първенство, което ще се проведе там. И местните медии се надпреварват да изкарват интересни материали и класации, свързани с едни от звездите на световния футбол. 

Последната такава е класацията на Championat.ru за десетимата най-слаби треньори, които някога са били на върха на славата като действащи футболисти. В нея попадна и Христо Стоичков, който заема 10-та позиция. 

Ето и какво пише в материала на Championat.ru за Камата и треньорските му подвизи:

"Първият му опит да пробие в треньорската професия дойде през 2004. След като родната му България се провали на Евро 2004 и не взе дори точка, на кормилото застана Стоичков. Една легенда начело на страната си - идеалната история!"

"Но с резултатите не всичко беше толкова епично. След това Евро 2004 България никога не се е класирала на голям шампионат, включително и със Стоичков начело. След тази авантюра той пое към Селта, но изпадна."

"След няколко години стана треньор... в Южна Африка. Застана начело на Мамелоди Съндаунс, който сега е известен с това, че приюти Юсеин Болт. След тази авантюра Стоичков продължи да изумява с изборите си и стана... съветник на президента на Ростов."

"И след като доста се поскита по света, Стоичков се прибра в България да ръководи Литекс. Накрая всичко изглеждаше като приказка, когато щеше да застане начело на своя ЦСКА, но подаде оставка след по-малко от месец, защото клубът щеше да фалира". 

Пред него в тази десетка са Рууд Гулит, Едгар Давидс, Диего Марадона, Збигнев Бониек, Боби Чарлтън, Алън Шиърър, Гари Невил и Тони Адамс, а на върха на това подреждане е Мишел Платини.