Временният селекционер на Аржентина Лионел Скалони сподели, че най-голямата му болка в периода начело на тима е била, че не е могъл да тренира суперзвездата Лионел Меси.

След отпадането на "албиселесте" в 1/8-финалите на Мондиала в Русия (от Франция 3:4), Меси обяви своето временно оттегляне от националния отбор. Все още не е ясно дали 5-кратният носител на "Златната топка" ще облече отново екипа на своята родина.

"Винаги работим освободено и оформяме обективно групата, с която да разполагаме. Но все пак това, че не можах да бъда треньор на Меси е нещо като кост в гърлото. С всичко останало се справяме добре и правим това, което трябва", заяви Скалони.

"Говорим си с Меси. Но не и за неговото бъдеще. По-скоро си говорим за мачовете на Аржентина", каза ще той.

Скалони застана начело на тима след оставката на Хорхе Сампаоли, който също напусна след провала на Световното. Договорът на бившия играч с аржентинската федерация е до края на 2018 г., така че в приятелския двубой срещу Мексико той ще води тима за последен път.

До момента под негово ръководство Аржентина записа три победи, едно равенство и една загуба.

Все още обаче не е ясно кой ще го замести, като е възможно дори Скалони да остане начело на тима. Това ще се бъде обявено в началото на 2019 г.

Аржентина 7 месеца преди Копа Америка - без Меси, без треньор, без посока...