Голямата звезда на Аржентина Лео Меси продължава да си почива от националния отбор или поне на това се надяват феновете. Но и без него, "гаучосите" показаха, че още знаят как се побеждават силни съперници и как се бележат голове. 

Грандът от Южна Америка надделя с 2:0 над Мексико в първата от двете контроли, които тимовете ще изиграят в рамките на няколко дни. Е, попаденията не бяха отбелязани от нападатели на аржентинците, но победата беше изкована. А голмайстори бяха Рамиро Фунес Мори и Исаак Брисуела, който си вкара автогол от мексиканския състав. 

В отсъствието на Меси, атаката на Аржентина беше водена от триото Анхел Кореа, Лаутаро Мартинес и Пауло Дибала. А в началните минути инициативата беше за "ацтеките", които треснаха и греда чрез Раул Хименес в 4-та минута, а две по-късно Марко Фабиан стреля на сантиметри от страничния стълб. 

В средата на полувремето едва "гаучосите" се посъбудиха и пропуснаха две чисти положения чрез Лаутаро Мартинес. Преди все пак да поведат в 44-та минута. Тогава Дибала центрира перфектно от пряк свободен удар, защитникът Рамиро Фунес Мори изпревари пазача си и с глава прониза Гийермо Очоа за 1:0. Повторенията обаче показаха, че бившият играч на Евертън е в засада. 

Реферът обаче призна попадението, а при 1:0 дойде и почивката. Втората част предложи много по-малко емоции и интересни моменти пред двете врати заради множеството смени и в двата състава, които объркаха ритъма на мача и отборите. 

Все пак в самия край на битката аржентинците стигнаха и до второ попадение. Тогава Ренсо Саравиа проби отдясно и центрира успоредно на голлинията, където обаче нямаше кой от съотборниците му да засече топката. Там обаче беше Исаак Брисуела, който я прати в собствената си мрежа за 2:0. При този резултат завърши и мачът.