Кирил Десподов фокусира все повече внимание около себе си. Преди 10 дни той наниза два гола във вратата на Волос и беше избран за играч на мача за ПАОК. В неделя отново се разписа на два пъти и донесе победата на тима си в дербито с Панатинайкос. По този повод агенция SDNA потърси бившият треньор на Лудогорец - Анде Шимунджа, който сега е начело на словенския Марибор. 
 
"В Лудогорец Десподов беше нашият лидер и капитан, никога не е трябвало да му давам съвети. По-скоро бих казал, че имах някои изисквания, като например той да вярва в себе си, да тренира здраво и да използва способностите си.
 
Десподов е специален футболист, уникален. Трудно е да се предвиди каква кариера ще направи един футболист. Така че, когато той напусна Лудогорец в посока ПАОК, не можех да съм сигурен дали ще достигне толкова високи стандарти на представяне за кратък период от време. Много съм щастлив от това как се развива, защото за мене е специален човек.
 
Не знам колко високо може да стигне до края на кариерата си и дали ще се състезава отново в едно от петте най-добри европейски лиги. Това е нещо, което зависи от него, но той със сигурност има уменията да успее", заяви Десподов./БТА