Отборът на ПАОК надви с 2:1 Панатинайкос в дербито на 20-ия кръг от гръцкото първенство. Българската звезда Кирил Десподов изведе тима си до победата с два гола. За "детелините" точен бе Анастасиос Бакасетас от дузпа.

С трите точки ПАОК се връща на върха в Гърция с актив от 47 пункта. АЕК е втори с 45, а точка по-малко има третият, а именно Панатинайкос.


В 19-ата минута страхотно отиграване на Айотр Канаталапиедра намери Бакасетас, който реши да шутира от дистанция, но прати топката високо над напречната греда.

ПАОК получи пряк свободен удар в 38-ата минута. Константино Кулиеракис засече последвалото центриране и с глава изпрати топката в мрежата на гостите. ВАР се намеси и повика съдията Рохит Саги на монитора да прегледа ситуацията за потенциална засада, каквато бе отсъдена в крайна сметка. Така попадението бе отменено.

Три минути след това Кирил Десподов се свлече в наказателното поле на Панатинайкос след единоборство с противников играч. Претенциите за дузпа обаче бяха подминати от рефера – играта продължи.

В 43-ата минута на двубоя домакините се впуснаха в бърза контраатака, в която Тайсон намери българския футболист. Той напредна с топка в крака, след което шутира покрай стража с десния си крак, намирайки далечния ъгъл. Така Десподов даде аванс на ПАОК малко преди края на първото полувреме.

Три минути след началото на втората част Бакасетас от състава на „детелините“ бе повален в наказателното поле на съперника. Първоначално съдията остави играта да продължи, но няколко минути след това тя бе прекъсната. Рохит Саги прегледа положението и промени решението си, отсъждайки дузпа за гостите. Анастасиос Бакасетас застана зад топката на бялата точка. Той запази хладнокръвие и успя да изравни.

В 54-ата минута попадение на Томас Мург бе отменено заради засада. Само две минути след това бразилецът Тайсон получи отляво, напредна и пусна остро подаване в противниковото наказателно. Там негов съотборник остави топката, която стигна до Кирил Десподов. Българинът пое, нагласи си и стреля, като за втори път се разписа и даде преднина на .

В 71-ата минута Тин Йедвай беше намерен от корнер и стреля с глава. Ударът му обаче бе разочароващ и мина далеч встрани от целта.

Десет минути след това Янис Константелиас нанесе свиреп удар от границата на наказателното поле. Опасният му шут обаче бе блокиран от Дронговски, който реагира отлично. Последва корнер, който обаче не притесни защитата на "детелините".

Четири минути преди края на редовното време Филип Младенович получи в наказателното, но ударът му в десния ъгъл беше брилянтно спасен от Доминик Котарски.