Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов логично беше избран за Играч на мача от феновете на неговия тим ПАОК (Солун) при успеха снощи с 2:1 над Панатинайкос. Победата в 20-ия кръг изведе ПАОК на върха в класирането с 47 точки.

При вота той беше повече от убедителен – 56.65 процента от привържениците са гласували в сайта на клуба, във вайбър-групите и в други платформи в интернет за българското крило. Втори в гласуването е вратарят Доминик Котарски, който получи доверието на 13.8 процента от привържениците. За Десподов това е втора поредна награда Играч на мача след тази от миналата седмица, когато пак обра гласовете при успеха над Волос.

"Най-важното нещо е победата за отбора и продължавам да казвам това. Няма значение кой вкарва голове и кой получава награди. Мисля, че това е работа на всеки един в отбора, защото футболът е колективен спорт. Ако ги няма моите съотборници зад гърба ми, треньорския щаб, всеки един в клуба, нищо няма да спечеля. Затова първо искам да им благодаря и се надявам да продължа така", заяви Десподов.

В много медии се пише, че най-после ПАОК е намерил в лицето на Десподов футболист, който в предишните години е търсил активно. Но дали той е намерил отбора, който е търсил беше следващото питане към българското крило.

"Още когато дойдох, казах, че се радвам. Това беше оферта, която нямаше как да откажа и го усещах вътре в себе си. Не съм имал никакви колебания, щастлив съм, че съм тук с тези невероятни футболисти в съблекалнята. И виждате, че в доста мачове треньорът ротира състава и всички са в много добра форма, когато влязат на терена. Така че нямам съмнение – това е най-доброто решение, което съм могъл да взема".

След като Панатинайкос изравни от дузпа в началото на второто полувреме, извън терена напрежението се вдигна сериозно. Десподов беше попитан дали вторият гол за ПАОК, също реализиран от него, е успокоил тима.

"В тези мачове, в дербитата, е много важно да си спокоен. Няма значение какво става извън терена, няма значение какво съдията решава – дали е дал или не е дал дузпа. Ние трябва да останем концентрирани и не трябва да губим енергия, когато мислим негативно. И мисля, че това го направихме много добре днес и вижте – те вкараха дузпа, но ние не се предадохме. Направихме преса, отнехме топката и веднага вкарахме много красив гол с много хубава атака. Така че ние останахме много концентрирани, здраво стъпили на земята. И така трябва да бъдем всеки път, това иска треньорът от нас".

Десподов беше избран логично за Играч на мача, но имаше питане дали и капитанът Тайсон не заслужава наградата. При което българинът отговори: "Мисля, че той дори заслужаваше повече от мене, защото ми даде много хубави пасове. Наистина заслужава. Искам да кажа нещо – да благодаря на феновете, които ни дадоха такава силна подкрепа днес. Това беше нещо невероятно и никога преди не съм виждал такова нещо. Играем за тях, имаме нужда от тях и сме благодарни за цялата подкрепа. Не знам колко гола бих вкарал, ако са на трибуната, но ги чакаме на трибуните. Най-важното нещо е победата над Панатинайкос", завърши българският футболист.