Най-добрият български треньор през новия век Станимир Стоилов всъщност съвсем не е излязъл скъпо на казахстанската федерация. Той подписа договор за две години начело на националния отбор на страната на 1 март, а ден по-късно беше разкрито и възнаграждението му. 

В Казахстан разкриха милионите на Мъри

Според местните медии, той ще получи 2 млн. евро за срока на контракта. А според генералния секретар на федерацията Азамат Айтхожин, това всъщност е страхотна сделка за тях, тъй като предшествениците му са взимали повече пари. А Мъри е доказано име в Казахстан, за разлика от тях. 

Астана благодари на Мъри и му пожела нови върхове

"Както знаете, избрахме Стоилов в конкуренцията на още трима кандидати. Той е най-доброто за отбора, няма какво да му правя допълнителна реклама, защото успехите му говорят сами по себе си за качествата му."

Официално: Мъри Стоилов пое Казахстан

"Не мога да разкривам финансови детайли по договора му, но парите му не са астрономически, напротив. За толкова успешен треньор дори са напълно нормални. Имаме все пак клауза за конфиденциалност."

Астана на Мъри отпадна с достойно реми в Лисабон

"Ще ви кажа обаче само едно. Неговите пари са в пъти, повтарям, в пъти по-малко от тези, които давахме на недоказалите се негови предшественици. Имаме опция за удължаването му и се надявам при постигането на успехи, тя да бъде активирана", заяви Айтхожин пред вестник "Время".