Веднага след обявяването на Станимир Стоилов за селекционер на Казахстан, от досегашния тим на българина Астана благодариха на специалиста за успешната му работа начело на клуба.

Официално: Мъри Стоилов пое Казахстан

От Астана акцентират върху големите успехи на Стоилов - четири поредни титли на Казахстан и три поредни участия в груповата фаза на европейските турнири, включително и първото в историята класиране за 1/16-финалите на Лига Европа.

"Футболен клуб Астана благодари на Станимир за свършената работа и съвместния ползотворен труд и му желае успех на позицията селекционер на Казахстан. Надяваме се и вярваме, че богатият опит на Стоилов ще помогне на националния отбор да достигне до ново ниво и да покори нови европейски върхове!", се казва в изявлението на официалния сайт на Астана.

Стоилов: Заедно ще вдигнем нивото на футбола в Казахстан

Междувременно пък Стоилов обяви и кой според него трябва да поеме поста му в Астана - досегашния му помощник Григорий Бабаян.

"Григори Бабаян и аз свършихме страхотна работа. Мисля, че Григори може да продължи тази работа. Искам да благодаря на Григори Константинович, че ми помогна през последните четири година. Надявам се той да остане в Астана. Повтарям, че решението зависи от ръководството на клуба."