Кристиано Роналдо вкара гол за Ал-Насър при равенството 1:1 с Ал-Раид в първия кръг от първенството на Саудитска Арабия, но напусна бесен терена. Причина за това станаха реферите, които му отмениха второ попадение.
 
39-годишният португалец откри резултата в 34-ата минута, когато с глава засече центриране на Садио Мане. Гостите изравниха от дузпа в 49-ата минута чрез мароканеца Мохамед Фузаир.

Четвърт час преди края Кристиано промуши кълбото под плонжа на стража на Ал Раид, но се оказа, че е бил в засада и попадението беше отменено. След мача Роналдо беше бесен и дори не се прибра в съблекалнята. Той недоволстваше не само заради отменения му гол, но и заради неотсъдена дузпа.

Старши треньорът на Ал-Насър - Луиш Кастро заяви на пресконференцията, че отборът му е бил ощетен два пъти.

„Първо голът на Роналдо беше редовен. После не ни дадоха 100-процентова дузпа. Кристиано е меко казано ядосан. Не е на себе си“, коментира специалистът.

Двубоят се игра при много високи температури, макар и късно през нощта, и на няколко пъти бе прекъсван за кратка почивка. Роналдо и останалите футболисти не спираха да пият и да се поливат с вода по време на паузите.