Първа победа от началото на сезона в Беларус Динамо Минск. Шампионът на бившия СССР за 1982 г. спечели с 2:0 срещу Торпедо Белаз като домакин. За гостите пък загубата бе първа от началото на шампионата.
 
Динамо реши мача още преди почивката. Климович откри резултата в 21-ата минута с майсторски удар от границата на наказателното поле. Бручич удвои аванса на домакините в 42-ата минута, след като се оказа най-съобразителен след изпълнение на ъглов удар. Пак той можеше да направи резултата класически след почивката, но вратарят Бушма спаси удара му.  
 
В другия мач от 3-ия кръг на първенството на Беларус новакът Белшина загуби у дома с 0:1 от Городея и се закотви на дъното на класирането три поражения.
 
Успехът  за гостите донесе сърбинът Лазар Сайчич в 66-ата минута от фал. В добавеното време Сергей Хлебко пропусна да измъкне точка за Белшина, след като стреля в гредата. 
 
Утре, 4 април, се играят още три срещи от шампионата на Беларус: Шахтьор Солигорск - Неман, БАТЕ - Рух Брест и Брест - Славия Мозир.