Изненадваща промяна бе направена в първенството на  Беларус. Мачът от третия кръг между Витебск и Смолевичи бе преместен в Борисов, съобщиха медиите в страната. 
 
Според Пресбол, промяната е свързана със сложна епидемиологична ситуация в града. Две от четирите жертви на COVID-19 в Беларус, са от Витебск.
 
От Беларуската федерация по футбол обаче обявиха, че мачът е отложен заради тежки метеорологични условия във Витебск. Двубоят е на 5 април (неделя).
 
„През последните дни средната дневна температура във Витебск е под нулата, поради което състоянието на терена  предизвика голяма тревога в клуба-домакин. В резултат на това получихме искане за преместване на двубоя. Изпълкомът проучи аргументите на Витебск, направи допълнителни консултации с представители на двата отбора и одобри искането", се казва в изявлението на футболната федерация на Беларус.
 
Шампионатът на Беларус е единственият професионален футболен турнир в Европа, който все още не е спрян. В страната продължават да се играят и мачовете от финалната серия от плейофите в хокея. Всички срещи се провеждат със зрители по трибуните. 
 
В Беларус има 351 случая на заразени с коронавирус.