Скандалът около българския треньор Ивайло Петев в Кипър се разраства. Той обвини трима играчи на бившия си вече клуб Омония, че са намесени в черно тото, а тази история вече дори стигна до съда. 

Лично президентът на клуба от Никозия Антонис Ционис разкри цялата картинка и представи своята версия на всички събития около изказването на специалиста и последвалото негово уволнение. Той говори радио Sport-FM и ето какво сподели: 

"Вече обявихме едностранното прекратяване на договора на г-н Петев, сега сме се заели със съдебна битка срещу него. Тя е за уронване на престижа на клуба, а такъв иск ще заведем и срещу българския сайт, който разпространи думите му. Такова е решението на целия борд на директорите."

"Нека започнем отначало. Петев дойде през декември и обяви категорично, че със състава, с който разполага, ще може да вкара отбора в Европа. Имахме специална клауза в договора му, че ако успее да класира Омония за турнирите, автоматично контрактът му се подновява."

"После дойде трансферният прозорец и той каза публично, че не иска никой от състава да напуска. По това време имахме оферта за Маргаса (един от обвинените от Петев играчи) от Пафос, но не го пуснахме. Имахме оферти и за други играчи, които също не пуснахме."

"В същото време се съгласихме да привлечем Николай Михайлов, с когото е работил и преди. Имаше и други нови имена, както сте наясно. Няма и три месеца по-късно, Петев вече се оплакваше от качеството на състава и това се различаваше драстично с изказванията му преди."

"Особено след мача с АЕЛ някои от изказванията на треньора влошиха атмосферата в съблекалнята. Привикахме го на среща, на която си поговорихме приятелски и се разбрахме. Тогава обяви публично, че се извинява за изказванията си и ще работи за доброто на клуба. И дойдоха събитията от тази седмица, които са необясними за мен."

"Твърденията му за тримата играчи той трябва да ги доказва в съда. Първоначално се съгласихме с решението му да не използва това трио и опитахме да прекратим договорите им, като ги извадихме от състава. Но не можахме да се разберем и трябваше да преосмислим решението си. А и Омония има горчив опит от подобно прекратяване на договори."

"И според правилниците на УЕФА и ФИФА, трябваше да върнем тези играчи две седмици по-късно. Треньорът много добре знаеше това! Знаеше и за преговорите ни за прекъсването на контрактите им и резултата от тях! И той имаше становище от 12 март, в което каза, че ще се съобрази с решението ни."

"Разбира се, ние сме направили своите грешки като ръководство. Но целият този казус ще се реши в съда", заяви Ционис пред радиото. Мандатът му като президент на Омония изтича на 14 април, когато ще има нови избори за длъжността.