Тримата футболисти, които бяха обвинени от българския треньор на Омония (Никозия) Ивайло Петев в интервю, че са играли съмнително в някои мачове, внесоха жалба против него в полицията.

Новината съобщи телевизия АНТ 1, цитирайки полицейски служител. Органите на реда в Кипър ще търсят и днес Петев, за да обясни думите си. Става дума за тримата футболисти Ренато Маграса, Алекс Соареш и Рафа Лопеш- португалци, като първият има и кипърски паспорт.

Петев обясни, че ги е отстранил от отбора, но под натиск от ръководството са били върнати. Бурята в клуба обаче няма изгледи да приключи, след като днес по време на срещата на българския треньор с президента, Петев занесе видеа, които иска да използва като доказателства за думите си.

Радио Астра 92.8 съобщава, че не само въпросните трима са с подозрително поведение и именно за да докаже наличието и на още такива хора, той е занесал видео-записите.

Засегнатите футболисти са се обърнали за защита към синдиката на играчите в Кипър, който им е гарантирал юридическа подкрепа. Самите те пък са потвърдили, че са готови на всякакво съдействие на полицията, за да изчистят имената си. /БТА

Още по темата:

Президентът на Омония привика Петев, той отказа среща

Петев: Когато бяхме единни - побеждавахме, сега не можем

Петев остава треньор на Омония поне до края на сезона