Българският специалист Ивайло Петев ще трябва да се яви на разпит пред полицията в Никозия днес следобед. Там ще трябва да обясни изказванията си по адрес на играчи на Омония, за които намекна, че може да са участвали в черно тото. 

Тези негови думи предизвикаха истинска буря в Кипър. Специалистът моментално беше уволнен, а от клуба обявиха, че ще заведат дело срещу него. Същото обявиха и играчите, като се очаква скорошно развитие. 

В същото време, кипърското издание "Политика" разкри, че от клуба са готови да съдят дори и българската медия, която първоначално е разпространила изказването на Петев. 

Развръзка по казуса се очаква съвсем скоро, като изданието твърди, че исковете вече са заведени. Иначе играчите, чиито имена бяха намесени в този скандал, вече са дали показания в полицията и сами са поискали щателно разискване на целия случай. 

"Чист съм. Това искам да кажа. Нямаме нищо против Омония. Не сме дошли тук, за да правим проблеми на клуба. Искаме да изчистим имената си, нищо друго. Не искам да коментирам г-н Петев, това не е моя работа", заяви след разпита Ренато Маргаса, който е единият от тримата намесени в скандала играчи.