Ивайло Петев, в присъствието на своя адвокат Панос Пафитис, даде официална пресконференция, за да обясни изказванията си пред българска медия по адрес на играчи на Омония, за които намекна, че може да са участвали в черно тото. 

Тези негови думи предизвикаха истинска буря в Кипър. Специалистът моментално беше уволнен, а от клуба обявиха, че ще заведат дело срещу него.

В Кипър: Петев поискал да се върне като треньор на Омония

"Това, което Петев иска да ви съобщи е, че той днес се яви в полицията, за да отговори на въпросите на властите за случилото се. Бяха ни цитирани негови изявления пред българска медия, които са били перифразирани", започна Пафитис.

"Призоваваме ви да оставим нещата, както са си за доброто на Омония. Също така нека да оставим играчите да се концентрират върху тренировките. Отговорните за случилото се ще се съберат и ще разрешат проблема. Петев уважава историята на Омония и иска да запази добрия тон, но това не значи, че проявява слабост", каза адвокатът на българина.

Петев отива на разпит днес

"В момента текат няколко дела. Към момента не бихме могли да коментираме, тъй като няма да е редно. Това са въпроси, които ще се решат в съда", допълни той.