Ръководството на Руския футболен съюз (РФС) и Руската Премиер-лига се надяват шампионатът да бъде доигран, въпреки сложната епидемологична обстановка в страната заради пандемията от коронавирус.

Сезонът в Русия 2019/2020 беше прекъснат на 17-и март, като първата дата беше 10-и април. На 1-и април след като ситуацията не се подобри, то прекъсването официално беше удължено до 31-и май. За момента ориентировъчни дати за подновяването на първенството са посочени 21-и или 28-и юни.

Генералният секретар на РФС заяви в интервю за Матч ТВ, че шансовете за възобновяване на първенството са големи, въпреки появилата се преди десетина дни информация, че това няма да стане. Даже се цитираха участници в европейските турнири и увеличаване на групата на 18 отбора без изпадащи този сезон.

"Болшинството от клубовете имат същите идеи и желания, каза пък маркетинг-директорът на Лигата Евгений Савин. "Лигата иска сезонът да завърши. РФС ни подкрепя в това намерение. Надявам се, че ще ни подкрепят държавните и здравните власти в това намерение, добави Савин. Първите отбори, които категорично искаха продължаване на първенството, бяха Спартак (Москва) чрез Леонид Федун и генералният директор на Ахмат (Грозни) Ахмед Айдамиров. Старши треньорът на ФК Сочи, които са на 12-о място в класирането- Владимир Федотов се надява на повече информация в следващите дни.

"Най-вероятно големият проблем ще дойде от там, че в различните регионите обстановката с пандемията. Но това може да се помисли как да бъде избегнато. Най-важното е, че нито един футболист от руската Висша лига не е заразен, разсъждава Федотов.