Бразилия стигна до очакван успех при гостуването си на Саудитска Арабия с 2:0 в контролна среща. Голямата звезда на „селесао” Неймар се отличи с две асистенции, за да може Габриел Жезус да открие в 43-ата минута, а Алекс Сандро в 96-ата да оформи крайния резултат в саудитската столица Риад. Звездата на Пари Сен Жермен опита всеяески да отбележи гол, но топката не желаеше да влезе след неговите изпълнения, като дори през второто полувреме един от ударите му срещна дясната греда.

Първата голяма ситуация логично бе пред Бразилия, а Коутиньо пусна отдясно към Неймар, който от броени метри не успя да вкара топката във вратата. Девет по-късно отново Неймар показа брилянтната си техника, преминавайки през трима футболисти на Саудитска Арабия, но отново ударът му не бе достатъчно добър ,за да дойде гола за „селесао”.

В 43-ата минута Неймар пусна надясно към Габриел Жезус, а нападателят на Манчестър Сити преодоля с техничен удар Ал Улайс и откри резултата в столицата Риад.

Второто полувреме продължи с очаквано надмощие от страна на Бразилия, а в почти всяка интересна ситуация за хората на Тите дейно участие взимаше Неймар. В 55-ата минута звездата на ПСЖ стреля от средна дистанция с левия крак, но ударът му срещна дясната греда на Улайс.

Две по-късно Саудитска Арабия можеше да изравни резултата, но ударът на Ал Фараж премина край дясната греда на Едерсон.

Постепенно Бразилия намали оборотите и даде на домакините да играят по-дълго с топката, но без да създават неприятности. В 84-ата минута вратарят на саудитите Ал Улайс бе изгонен, след като игра с ръка извън наказателното поле след удар на Ричарлисон и съдията го изгони.

В петата минута на добавеното време на срещата Неймар вдигна топката от корнер към Алекс Сандро, а футболистът на Юве насочи топката във вратата на домакините за 2:0.

За домакините пет минути поигра бившият бранител на Верея Хюсеин Сюлеймани. Следващата среща на Бразилия е срещу Аржентина също в приятелска среща. Мачът е на 16-и октомври в саудитския град Джида.